Voorwaarden van deelnamen

  • Gerelateerde werkervaring nodig voor het traject.
  • 6 maanden werkervaring voor MBO, 3 jaar voor SKJ-traject.
  • Vooropleiding één niveau lager dan het traject (niet strikt noodzakelijk).

Duur en kosten?

  • MBO 4 traject: Ongeveer 9 weken voor portfolio + maximaal 4 extra weken voor het Ervaringscertificaat. Kosten: 2299,- incl. btw.

  • HBO SKJ traject: Gemiddeld 4-6 maanden voor portfolio + maximaal 4 weken voor het Ervaringscertificaat. Kosten: 2499,- incl. btw.

HBO Jeugd- en gezinsprofessionals (SKJ)

Na het succesvol voltooien van het SKJ EVC-traject als Jeugdzorgwerker op SKJ-geaccrediteerd niveau, gaan er diverse veelbelovende loopbaanpaden voor je open binnen het jeugdzorglandschap. Dit geaccrediteerde traject verbetert je inzetbaarheid en versterkt je professionele competenties, waardoor je je expertise kunt inzetten ten behoeve van specifieke doelgroepen in de jeugdzorg.

Naam van de standaard is bedoeld voor functieniveau Hoewel het woord "hbo" in de titel van deze standaard voor het erkennen voorkomt, betekent dit niet dat het gaat om een hbo-diploma of toegang tot hbo-onderwijs. Deze vermelding is alleen bedoeld om het niveau van de functie aan te duiden.

Als gecertificeerde Jeugdzorgwerker ben je in staat om te solliciteren bij diverse jeugdzorginstellingen, residentiële voorzieningen, pleegzorgorganisaties, en andere organisaties die zich richten op jongeren en gezinnen. Je bent bevoegd om individuen met diverse behoeften te ondersteunen, interventies te coördineren en hen te begeleiden bij hun dagelijkse uitdagingen.

Om te laten zien dat je bekwaam bent volgens de regels, moet je laten zien dat je competenties voor zes gebieden beheerst. Dit doe je door werkproducten te laten zien die je zelf hebt gemaakt en die niet ouder zijn dan twee jaar. Als iets ouder is (tot 3 jaar), moet je uitleggen waarom in het certificaat dat je krijgt.

Verder biedt het behalen van het SKJ EVC-certificaat mogelijkheden voor groei en ontwikkeling binnen de jeugdzorgsector. Je hebt de optie om je te specialiseren in een specifieke focusgebied, bijvoorbeeld pleegzorg, residentiële zorg of ambulante begeleiding. Bovendien kun je jouw kennis en vaardigheden verder uitbreiden en stappen zetten naar een rol met meer verantwoordelijkheid binnen de jeugdzorg.

Het erkende SKJ EVC-traject opent de deur naar een bevredigende en veelzijdige loopbaan, waarin je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het welzijn van jongeren en gezinnen. Grijp deze kans aan en ontdek een lonende carrière als Jeugdzorgwerker, waarin je het verschil kunt maken voor degenen die jouw ondersteuning het meest nodig hebben!

 

Voor meer informatie kunt u zich inlezen op het officiele Evc loket: https://www.jeugdzorg-werkt.nl/werknemers/ontwikkeling/evc-loket-jeugd-en-gezinsprofessional

 

Sociaal werker Mbo 4

Als sociaal werker op MBO niveau 4 openen zich diverse carrièremogelijkheden in de boeiende wereld van de zorg en welzijn. Na het behalen van het erkende certificaat vergroot je jouw inzetbaarheid en professionaliteit binnen de sector. Je kunt solliciteren naar functies bij verschillende zorginstellingen, zoals jeugdzorgcentra, welzijnsorganisaties, maatschappelijke dienstverlening of gemeentelijke instanties.

Met de MBO4 EVC-accreditatie op zak, ben je gekwalificeerd om verschillende sociale werkzaamheden uit te voeren, zoals het ondersteunen van individuen en gezinnen bij sociaal-maatschappelijke problemen, het coördineren van zorgplannen en het bieden van begeleiding aan kwetsbare groepen in de samenleving.

Bovendien kan het behalen van het EVC-certificaat een opstap zijn naar verdere studies, zoals het doorstromen naar een HBO-opleiding Sociaal Werk. Deze vervolgstap opent deuren naar leidinggevende functies, beleidsontwikkeling en specialistische taken binnen de zorg en het welzijnswerk.

Kortom, met de erkenning van jouw competenties als sociaal werker op MBO niveau 4, staan de deuren naar een veelbelovende en bevredigende carrière in de zorgsector wijd open. Grijp deze kans en geef een boost aan jouw professionele toekomst als sociaal werker!

 

Crebo: 25615 Sociaal werker Mbo 4 (Gewijzigd 2020)

Persoonlijke begeleider maatschappelijke zorg Mbo 4

Met het succesvol afronden van het EVC-traject als Persoonlijke begeleider maatschappelijke zorg, openen zich diverse veelbelovende carrièremogelijkheden in de zorgsector. Dit erkende traject vergroot je inzetbaarheid en professionele competenties, waardoor je jouw vaardigheden kunt inzetten voor maatschappelijke zorg binnen de zorgsector.

Als gecertificeerd Persoonlijke begeleider maatschappelijke zorg kun je solliciteren bij diverse zorginstellingen, zowel in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg als andere organisaties die zich richten op maatschappelijke zorg. Je bent gekwalificeerd om individuen met uiteenlopende ondersteuningsbehoeften te begeleiden, zorgplannen te ontwikkelen en hen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling en dagelijkse activiteiten.

Daarnaast biedt het behalen van het EVC-certificaat mogelijkheden om door te groeien binnen de zorgsector. Je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in een bepaalde doelgroep of jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van coördinatie en leidinggeven in de zorg.

Het erkende EVC-traject opent de deur naar een bevredigende en veelzijdige carrière, waarin je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het welzijn van specifieke doelgroepen. Pak deze kans en ontdek een lonende loopbaan als Persoonlijke begeleider, waarin je het verschil kunt maken voor mensen die jouw ondersteuning het hardst nodig hebben!

 

Crebo: 25779 Persoonlijke begeleider maatschappelijke zorg Mbo4

Begeleider specifieke doelgroepen Mbo 3

Na het succesvol afronden van het EVC-traject als Begeleider specifieke doelgroepen op MBO niveau 3, openen zich diverse veelbelovende carrièremogelijkheden in de zorgsector. Dit erkende traject vergroot je inzetbaarheid en professionele vaardigheden, waardoor je jouw expertise kunt inzetten voor specifieke doelgroepen binnen de zorg.

Als gecertificeerd Begeleider specifieke doelgroepen kun je solliciteren bij verschillende zorginstellingen, instellingen voor gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg en andere organisaties die zich richten op specifieke doelgroepen. Je bent gekwalificeerd om individuen met diverse ondersteuningsbehoeften te begeleiden, activiteiten te coördineren en hen te ondersteunen in hun dagelijkse leven.

Daarnaast biedt het behalen van het EVC-certificaat mogelijkheden om door te groeien binnen de zorgsector. Je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg of jeugdzorg. Ook kun je jouw kennis en vaardigheden verder ontwikkelen en doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheden binnen de zorg.

Het erkende EVC-traject opent de deur naar een bevredigende en veelzijdige carrière, waarin je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het welzijn van specifieke doelgroepen. Pak deze kans en ontdek een lonende loopbaan als Begeleider specifieke doelgroepen, waarin je het verschil kunt maken voor mensen die jouw ondersteuning het hardst nodig hebben!

 

Crebo: 25476 Begeleider specifieke doelgroepen Mbo 3